Follow me on instagram

© 2016 Your Business Name!

Vi er hjemme hos kunden


I dag vil jeg fortelle om hvorfor jeg er så veldig stolt av å jobbe med Bandagister. Det er fordi Bandagistene, er like mye i felten
 – ute hos kundene – som i butikken sin. Og i tillegg benytter de mye tid med den enkelte bruker for å sikre at han eller hun får riktig utstyr hjelp til å bruke det.

Spør du folk så vet alle hva et apotek er, men vil du vite hva en Bandagist er blir de fleste svar skyldig. Ja, vi er ukjente, men likevel er det mange som beskriver oss som den ukjente juvelen i det norske helsesystemet. En Bandagist er ganske enkelt en helsearbeider med helsebutikk. Hos norske Bandagister finner du fagfolk fra flere ulike helseprofesjoner som er like mye ute i felten, hos kundene sine, som i butikken sin. Vi er ikke eid av store internasjonale kjeder. Nei, den enkelte Bandagist eier selv butikken sin – og sammen eier de Bandakjeden. Enkelt og greit.

Det som særpreger Bandagistene er at de ofte har mange års erfaring fra helsevesenet før de startet som Bandagist. Flere er spesialister innen ett eller flere fagfelt og mange av våre medlemmer bruker tid til å undervise helsepersonell på sykehus og i kommuner.

Bandagistene har spesialisert seg på å hjelpe kronisk syke med å få bedre livskvalitet. Vi formidler medisinsk utstyr og hjelpemidler til brukere over hele landet. Det som skiller oss fra et apotek er at Bandagistene tilbyr hjemmebesøk. Våre kunder kan sitte i sin egen stue og sofa mens vi gir dem hjelp til å velge det utstyret som passer best for han eller henne. Og når utstyret er på plass bruker vi lang tid på å hjelpe kunden med å bruke det skikkelig.

Det er mange ulike kundegrupper som kommer innom en Bandagist i løpet av et år. Noen trenger en skikkelig god madrass eller pute, andre trenger hjelp for å finne gode sko for en utfordrende arbeidsdag – eller føtter som er slitne etter et langt liv.

Den største kundegruppen hos de fleste Bandagistene er nok stomiopererte og brukere med tyngre inkontinens. De vet av erfaring at de får god hjelp med ting det kan være vanskelig å snakke med andre om. Bandagistene har lang erfaring innen helsearbeid og det er for eksempel mange Bandagister som er stomisykepleiere eller uroterapeuter. Dette møtet med kompetente personlige helserådgivere kan ofte være et viktig element i å bedre egen livskvalitet.

I tillegg til at Bandagistene besøker kundene hjemme er det to andre ting som skiller oss fra apotekene. Vi selger ikke legemidler, det er apotekene spesialister på. Bandagistene selger hjelpemidler og sykepleieartikler , dette er vår spesialitet. Salget skjer over disk i butikken eller ved leveranse rett hjem til folk. I motsetning til  apotekene er vi produktnøytrale. I dag vil du ofte oppleve at et apotek i en internasjonal apotekkjede gjerne vil selge sine egne produkter til deg, uavhengig av om det er det beste for deg eller ikke.  Vi opplever ofte at legene sender pasienter til oss, også fra sykehusene, for at vi skal finne fram til det hjelpemiddelet som passer best for den enkelte bruker sitt spesifikke behov. Vi er ikke omfattet av strenge anbudsregler eller krav om å selge et bestemt varemerke. Det eneste vi er opptatt av er at hver enkelt kunde skal få det riktige og beste utstyret – uansett.

I det lange løp har vi erfart at riktig utstyr sikrer livskvaliteten til brukeren og forebygger komplikasjoner som ellers kunne blitt dyre for samfunnet.

Jeg er stolt av å få lov til å jobbe med Bandagistene fordi vi setter kunden i sentrum!

mm
Administrerende direktør i Bandakjeden og leder av det bransjepolitiske utvalget BNU. Med 30 års erfaring fra bransjen.
Ingen kommentarer

Legg igjen et svar