Follow me on instagram

© 2016 Your Business Name!

En av fire menn over 40 lekker

Det er dessverre slik at mange av oss mannfolk synes det er pinlig å be om hjelp når det lekker. En ny undersøkelse viser at mer enn 75 prosent av menn med urinlekkasje ikke vet at det finnes spesialprodukter som er tilpasset det som henger og dingler og lekker.

Det er skikkelig trist at mange mannfolk ikke søker hjelp, men utforsker egne kreative løsninger når det drypper fra tissen. Noen bytter undertøy flere ganger om dagen, har med ekstra truser på jobben eller på innerlomma når de skal på fest. Andre putter papir i trusa eller andre ting som de tror skal hjelpe. Sannheten er at alle disse hjemmelagde løsningene fungerer dårlig, kan sette deg i forlegenhet og i verste fall kan bidra til at du stinker nedentil.

Ulike årsaker

Vi menn har et lengre urinrør og en sterkere bekkenbunn enn kvinnene – og i tillegg er det foreløpig få av oss som føder barn – derfor er vi mindre utsatt enn kvinner. Men menn i alle aldersgrupper kan rammes av urinlekkasje, og da spesielt de som er over 50 år.

Vanlige årsaker er at de nervene som styrer blæren fungerer svakere etter hvert som man blir eldre. En annen årsak kan være forstørret prostata. Prostataoperasjoner kan også i noen tilfeller svekke eller skade lukkemuskelen. Etter en prostataoperasjon er det en av tre menn som har lekkasjeproblemer.

Menn venter for lenge med å søke hjelp

En internasjonal undersøkelse kan tyde på at menn venter opp mot ett år fra de får lekkasjeproblemer til de søker helsefaglig hjelp. I denne perioden er det mange som trekker seg tilbake fra sosiale sammenhenger og isolerer seg mer enn før. Dette er ikke bra for livskvaliteten og absolutt ikke bra for kroppen.

Bandagisten har tid og kompetanse

Bandagistene har spesialkompetanse om lekkasjer og inkontinens. De kan gi deg god informasjon og kunnskap – diskret og profesjonelt. Du vil også få hjelp til å kontakte din fastlege slik at du kan få resept på det utstyret du trenger for å få en bedre hverdag.

Det er ingen grunn til at du skal gå i ett år før du får skikkelig hjelp!

Dette innlegget er basert på en artikkel i Livskvalitet 2-2015 skrevet av Bjørg G. Strøm.
mm
Etbl 1995
Ingen kommentarer

Legg igjen et svar