Follow me on instagram

© 2016 Your Business Name!

Honning som helbreder

Vanskelige sår kan helbredes med Manukahonning fra New Zealand. 

Bandagistene har både sårprodukter og hudpleieprodukter med denne unike honningen til salgs i sine butikker.

Hei! Jeg heter Dee Berg og jobber med bruk av honning i sårbehandling. I 2006 jobbet jeg som sårpleieansvarlig på CatoSenteret. Av og til sto vi overfor pasienter som hadde sår som ikke ville gro, til tross for gjentatte behandlinger, og vi følge oss ganske hjelpeløse. En dag fikk vi besøk av en selger som mente vi burde forsøke en spesiell honning på vanskelige sår. Jeg takket høflig nei, men selgeren ga seg ikke.

Akkurat da hadde vi en pasient som hadde et sår som ikke ville gro. Uansett hva vi prøvde så ville ikke såret, som var på størrelse med et kronestykke, lukke seg. Pasienten var skeptisk, men lot meg forsøke likevel. Vi ventet med stor skepsis, men ble positivt overrasket begge to da såret grodde og lukket seg på kort tid.

Honning som heler

Vi mennesker har brukt honning som legemiddel i årtusener. Det høye sukkerinnholdet, og det aktive hydrogenperoksidet, i honningen gjør den antibakteriell. Derfor ble honning et sentralt middel i all sårbehandling. Men så kom antibiotika som en mirakelkur mot det meste og honningen forsvant fra sykehusene og sårbehandlingen.

I dag er resistente bakterier, og aggressive bakterier som MRSA, blant de farligste truslene i helsevesenet. Og antibiotika er ikke lenger førstevalget i behandlingen. I denne situasjonen kommer honningen frem igjen fra sin bortgjemte posisjon.

Sykehusene bruker honning i sårbehandling

Etter mitt lille eksperiment på CatoSenteret brukte jeg store deler av min fritid til å lese meg opp om honning og sårheling. Da oppdaget jeg at det på New Zealand finnes en busk som heter manuka leptospermum scoparium. Og honningen fra denne busken har unike medisinske egenskaper. Manukahonning dreper bakterier, forstyrrer dannelse av biofilm og støtter sårhelingsprosessen aktivt. Det rapporteres at over 80 bakterier, inklusive antibiotikaresistente stammer, er følsomme for denne unike Manukahonningen.

Med denne kunnskapen på plass prøvde jeg manukahonningens effekt på 10 pasienter og resultatene ble langt bedre enn jeg hadde håpet på. Dette prosjektet endret livet mitt og sammen med Anita Kobbeltved startet jeg selskapet Grit AS (manukahonning.no) som importerer Manukkahonningprodukter til Norge. I dag er det flott å se at både Helse Sør-Øst og Helse Vest bruker vår honning og honningbandasjer i sin sårbehandling.

Ekte Manukahonning hos Bandagistene

Manukkahonning har blitt populær over hele verden, men det har dessverre også ført til at kunder svindles. Mange produsenter sier at produktene deres inneholder Manukkahonning, men det er ikke alltid sant. Det selges nemlig langt mer «Manukahonning» enn det som produseres. Derfor er det svært viktig med streng kvalitetskontroll og direkte kontakt med produsenten ute i buskene – bokstavelig talt.

Vi er veldig glade for at Bandagistene nå har tatt inn både sår- og hudpleieprodukter med sertifisert Manukahonning. Med sertifiseringsmerket UMF er du garantert at dette er ekte Manukahonning med unik medisinsk og kosmetisk effekt.

Lykke til med søte sår!

Med vennlig hilsen

Dee Berg

www.manukahonning.no

mm
Etbl 1995
Ingen kommentarer

Legg igjen et svar