Follow me on instagram

© 2016 Your Business Name!

Bruk dagslyslampe og få lys i mørketida

Lysterapi PhilipsEn dansk studie viser at sykehusrom med mye sollys forkorter innleggelsen for pasienter med depresjon med opptil 30 dager. 

Dette en av flere undersøkelser som dokumenterer at godt lys er viktig for god livskvalitet og god mental helse.

De fleste av oss merker at det gjør godt for både kropp og sinn når sola bryter gjennom etter en periode med regn eller tett snødrev. Og stadig flere av oss har erfart at bruk av dagslyslampe hjelper på humøret når høstmørket siger inn eller vinterstormene uler rundt hushjørna.

Ja, lyset har stor kraft og faktisk også dokumentert medisinsk effekt. Danske forskere har avdekket at godt sollys kan forkorte innleggelser for depresjon med opp til 30 dager, skriver forskning.no. I denne studien var forskjell på behandlingstiden avhengig av om pasienten hadde rom med godt eller dårlig dagslys.

Når sola svekkes eller forsvinner

Når høstmørket setter inn og mørketida nærmer seg, mister vi her oppe i nord mye av det naturlige sollyset. Noen får problemer med døgnrytma, andre blir raskere slitne eller litt nedstemte og om lag hver tiende av oss får lettere depressive symptomer.

Når sola forsvinner bak en sky, eller under horisonten, må det kunstig lys til. Et av alternativene er det som kalles lysterapi med lamper som etterligner sollyset sine positive egenskaper.

Lysterapi i heimen med dagslyslampe

I samarbeid med forskere og spesialister i helsevesenet har Philips utviklet en serie med lysterapiprodukter som gjenskaper sollysets positive effekt. Når du bruker disse, utskilles de samme stoffene i kroppen som når du er ute en solfylt sommerdag og du får energien tilbake. Bare 20–30 minutter per dag har vist seg å fungere oppkvikkende og fremme positiv stemning.

Ingen kommentarer

Legg igjen et svar